Veckoinfo

Vårdagjämningen är passerad, ljuset har återvänt och snart är det sommartid. Temperaturen är dock aningen blygsam fortfarande så det är skönt att ha gamla kära gympasalen att krypa in i. Med det menar jag såklart att vi fortsätter träna lika flitigt som vanligt utan att ens snegla på vare sig grill eller andra aktiviteter så kom och njut av härlig inomhusträning!

Måndag Tabata med gummiband följt av TRX för extra styrka -kör dubbelpass!
Tisdag HIIT med en mix av pumpstång och puls.
Torsdag Tabata med kettlebells.

Ses snart!

Vanlig vecka igen

Efter två härliga temaveckor återgår våra ständigt varierande pass till sedvanlig fri blandning så att vi nu ska kunna få träningsvärk i hela kroppen igen.

Vi har då Tabata med stång (sån utan vikter så ta gärna 2) ikväll, som vanligt följt av TRX. Gillade du magträningen eller kanske känner att magen/bålen/ryggen skulle må bra av lite extra fokus är TRX grejen för dig!
På HIIT ska vi använda oss av stepbräda och hopprep och så avrundar vi det hela med pumpstång på torsdagstabatan.

Önskar er alla en skön träningsvecka och kläm gärna in något av de andra passen också.

Ny temavecka!

Det var så roligt med förra veckans tema – hoppas era magmuskler instämmer – att vi kör en till temavecka. Vi har ju ett extra pulspass på lördag så att välja tema är enkelt -det blir såklart PULS!

Några andra övningar kommer visserligen att smyga sig in men fokus blir på kondition och det är ju aldrig fel. Vi kör då en redskapslös måndagstabata följt av ett passande TRX. HIIT blir ”puls med kettlebell” medan torsdagens Tabata tillbringas ihop med en stepbräda.

Som vanligt finns alla andra roliga träningsmöjligheter innan veckan avrundas med ett specialpass med bara puls på lördag. Håll igång och njut veckan lång!

Temavecka

I den ständiga jakten på variation på passen har jag nu utsett den här veckan till temavecka för Tabata och HIIT. Och vad är då temat undrar du såklart…MAGE är veckans röda tråd. Det betyder inte att allt är magövningar men lite extra blir det!

Måndagstabatan är redskapslös och i TRX får vi ju magträning på köpet så kör dubbelpass! HIIT kör vi i form av cirkelträning och på torsdagstabatan tar vi hjälp av gummiband med handtag.

Mår magen bra så mår resten av kroppen bra brukar det heta. Det gäller väl även magmusklerna…